Oblíbené recepty od Pinkasů

Skvělý recept na tento týden:

Znojemská pečeně

0,5kg zadního hovězího (kýta, nízký bok)
5 znojemnských sladkokyselých okurek
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 cibule,
2 lžičky sladké papriky
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
2 bobkové listy
sůl, tymián
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
trochu masového vývaru
olej

V tlakovém hrnci rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a na menší kusy nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání smažíme asi 10 minut. Poté přidáme maso, které jsme nejdřív nasolili. Zprudka maso opečeme po obou stranách, zaprášíme paprikou, přidáme masový vývar, 1 malou na kolečka okurku a necháme asi hodinu dusit. Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy, kterou jsme sundali u ohně, přidáme mouku dobře rozmíchanou ve studené vodě. Když omáčku dobře promícháme, opět ji dáme vařit, dochutíme solí, případně lákem z okurek a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme do omáčky na plátky nakrájené maso a necháme chvíli prohřát.


Zpět Vytisknout tuto str.nku Pridat stranku do oblibenych polozek Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na za.atek stranky
Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 1 Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 2 Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 3